Transformatie vastgoed

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gemeente Rotterdam voert actief beleid tegen leegstand. Teveel leegstand kan namelijk leiden tot prijsdrukking, slecht investeringsimago en aantasting van de leefbaarheid. Daarom helpt gemeente Rotterdam bij de transformatie van kantoren, winkels of bedrijfsruimtes naar een andere functie, meestal een woonfunctie. Transformatie van jouw winkelpand, kantoorgebouw of bedrijventerrein is daarbij één van de mogelijkheden.

Hulp van de gemeente

Hoewel de gemeente over het algemeen geen eigenaar is van leegstaand vastgoed helpt de gemeente partijen wel op weg om leegstaand vastgoed weer in gebruik te nemen. De gemeente helpt in het verbinden van partijen uit de markt. Maar ze helpt ook in het verbinden van initiatieven en ideeën over panden die niet direct zelf door de markt worden opgepakt. Verder is de gemeente ook uw partner op het gebied van regels, procedures en vergunningen. De winkel- of kantorenloods van de gemeente kan u in contact brengen met partners uit het vakgebied en in de omgeving van het project.

Gemeentelijk vastgoed kopen

Als vastgoedprofessional of als kopersgroep kunt u een leeg pand dat gemeentelijk vastgoed is kopen om te transformeren. Het gemeentelijk zelfbouw- en vastgoedaanbod is terug te vinden op www.pakjeruimte.nl.

 

Kantorentransformatie

Rotterdam transformeert kantoren

Lees meer

Winkeltransformatie

Rotterdam transformeert winkels

Lees meer