Wilhelminapier

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het meest in het oog springende deel van de Kop van Zuid is de Wilhelminapier, die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot één van de meest mondiale plekken van Nederland. De hoogste gebouwen van de Benelux staan pal naast oude pakhuizen, gevuld met cafés, restaurants en musea.

Cruises uit de hele wereld

De pier was ooit - met de Holland / Amerika lijn - dé uitvalsbasis voor duizenden landverhuizers uit heel Europa. Tegenwoordig vertrekken nog steeds veel mensen vanaf deze plek, maar dan om met de grootste cruiseschepen ter wereld mee te varen.

Volop in beweging

Op dit moment zijn er nog vele bouwactiviteiten gaande. In 2017 worden de woongebouwen Boston & Seattle opgeleverd en begin 2018 het geheel herontwikkeld pakhuis Pakhuis Meesteren, waarin een hotel en een Spaanse foodmarket worden gevestigd. In de zomer 2017 werden spectaculaire plannen gelanceerd voor de locatie Havana & Philadelphia “The Sax”. Daarna resteren er nog twee bouwplots Baltimore en St. Francisco, waarvoor op dit moment nog geen concrete plannen bestaan.

De Wilhelminapier is zeer gewild als woonplek. Bijzondere architectuur en hoog wonen, daar denkt men aan bij wonen op de Wilhelminapier. Woontorens als Montevideo, New Orleans en De Rotterdam zijn niet alleen de hoogste van de Benelux, ze kenmerken zich ook door luxe en de vele voorzieningen.

Meer informatie

Kijk op www.rotterdam.nl/wilhelminapier voor actuele informatie over de ontwikkelingen op de Wilhelminapier.