feyenoord city

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In juni 2017 ging de Rotterdamse gemeenteraad akkoord met de ontwikkeling van Feyenoord City. Een ambitieus plan met een nieuw stadion voor Feyenoord, een grote gebiedsontwikkeling op Zuid en een tweede leven voor de Kuip. Rotterdam investeert 135 miljoen euro in het project en de benodigde infrastructuur.

Naar verwachting zal de eerste wedstrijd in het nieuwe Feyenoord stadion worden gespeeld in het seizoen 2022-2023. De tien jaar erna volgt de ontwikkeling van de rest van het gebied. Rondom het huidige stadion komen onder meer 1.500 woningen, winkels, sport- en onderwijsfaciliteiten, uitgaansgelegenheden en hotels. De Kuip wordt een multifunctioneel gebouw.

Impuls voor Rotterdam Zuid

Feyenoord City biedt perspectief op werken, wonen, onderwijs en gezondheid. De focus op top- en breedtesport kan inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Sport draait immers om presteren. Naar verwachting zal dit project, dat ruim 325.000 m2 beslaat, een enorme sociale impuls aan Rotterdam-Zuid zal geven door het creëren van werkgelegenheid en de sociale emancipatie van zuid in het algemeen.

Meer informatie

Kijk op de projectwebsite www.feyenoord-city.nl voor actuele informatie over Feyenoord City.