Duurzame goodiebag

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Duurzame goodiebag

Inzetten op een bijdrage aan een CO2 neutrale economie!

Duurzaam ondernemen is niet de toekomst, we zitten er middenin. Duurzaam werken biedt volop kansen voor jou als ondernemer. Kansen om efficiënter te werken en je bedrijf te laten groeien. Omdat je bijvoorbeeld lokaal inkoopt en daardoor bespaart op transport.

In deze goodiebag vind je informatie die je kan helpen bij het versneld of meer duurzaam maken van jouw onderneming. We hebben handige links voor je op een rij gezet om zelf mee aan de slag te gaan óf om door geïnspireerd te worden.

 

Heb je een tip die je graag wilt delen met andere ondernemers? Laat het ons weten via MKB010next@rotterdam.nl. We plaatsen de beste tips online.

Ga nu aan de slag!

En bekijk deze handige links.

 1. Ga groen de crisis uit
  Sluit je aan bij de klimaatalliantie en ontvang onder andere een globale 0-meting van de klimaatimpact van je organisatie, een online 5-stappenplan naar energiebewust ondernemen en het  boek ‘CO2-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!’.
   

 2. Zon op Bedrijfsdaken
  Zon op Bedrijfsdaken maakt zonne-energie aantrekkelijk voor ondernemers. Ondernemers kunnen zonne-energie opwekken, besparen op hun energierekening én profiteren van een duurzaam bedrijfspand met zonnepanelen. Veertig ondernemers uit de Spaanse Polder wekken voor eigen gebruik al energie op door zonnepanelen op hun bedrijfsdaken. Rotterdamse ondernemers kunnen meedoen aan het collectief Zon op Bedrijfsdaken (ZoB), een initiatief van energie-adviesbureau ECONNETIC.
   
 3. Subsidie voor ondernemersverenigingen
  Wist je dat je voor een duurzaamheidsscan, een workshop duurzaamheid of energiebesparingen voor het gebied, een subsidie kan worden aangevraagd door een vereniging in een winkelstraat of op een bedrijventerrein? Een subsidie voor het collectief welteverstaan. Bekijk de link voor meer informatie
   
 4. Overzicht
  Voor informatie over wetgeving, subsidies en adviseurs is er een handig overzicht. Check dit overzicht met het oog op subsidies voor b.v. groene daken, warmtepompen etc.
   
 5. Advies bij ondernemersvragen
  Duurzaam ondernemen begint vandaag. Stel al je duurzame ondernemersvragen bij het loket klimaat en duurzaamheid van het KVK Adviesteam. Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur via telefoonnummer 0800 21 17

En laat je inspireren...

 1. Kennis en ervaring delen
  Stimular vertaalt de groeiende vraag om duurzaamheid naar praktische instrumenten en werkwijzen voor bedrijven, brancheverenigingen, overheden en zorgaanbieders. Stimular versnelt de verduurzaming van bedrijven en organisaties door kennis en ervaring te delen.
   
 2. E-book Duurzaam vooruit
  Tips en verhalen van ondernemers over ondernemen voor een betere wereld aangeboden door de KVK en het E-book Duurzaam Vooruit.

 3. Sprekerspool
  Inspiratie nodig voor een ledenbijeenkomst van je ondernemersvereniging? KVK heeft specialisten en organiseert workshops over thema’s als digitale trends, cybersecurity, duurzaam ondernemen etc.