Duurzame goodiebag

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Duurzame goodiebag

Inzetten op een bijdrage aan een CO2 neutrale economie!

Duurzaam ondernemen is niet de toekomst, we zitten er middenin. Duurzaam werken biedt volop kansen voor jou als ondernemer. Kansen om efficiënter te werken en je bedrijf te laten groeien. Omdat je bijvoorbeeld lokaal inkoopt en daardoor bespaart op transport.

In deze goodiebag vind je informatie die je kan helpen bij het versneld of meer duurzaam maken van jouw onderneming. We hebben handige links voor je op een rij gezet om zelf mee aan de slag te gaan óf om door geïnspireerd te worden. Heb je een tip die je graag wilt delen met andere ondernemers? Laat het ons weten via MKB010next@rotterdam.nl. We plaatsen de beste tips online.

Ga nu aan de slag!

En bekijk deze handige links.

 1. Gratis startabonnement Milieubarometer voor bedrijven
  Hoe duurzaam is jouw bedrijf? Met de Milieubarometer zie je in één oogopslag een duidelijk overzicht van de milieuprestaties van je onderneming. Direct inzicht in jouw CO2 voetafdruk en de kosten die je kunt besparen. De komende drie jaar biedt de  gemeente Rotterdam bedrijven in de stad gratis een startabonnement aan. Hoe werkt de Milieubarometer? Je vult je gegevens in over energiegebruik, water, afval, emissies, transport en papierverbruik. Vervolgens krijg je een helder overzicht van jouw totale milieuscore, op welke onderdelen je kunt besparen en hoe je scoort ten opzichte van branchegenoten. Meer informatie nodig of aanmelden? Dat kan via de link.
   
 2. Loket Duurzaamheid en klimaat, Advies bij ondernemersvragen
  Duurzaam ondernemen begint vandaag. Stel al je duurzame ondernemersvragen bij het loket klimaat en duurzaamheid van het KVK Adviesteam. Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur. Bel 0800 21 17
   
 3. Subsidie voor het collectief
  Wist je dat je voor een duurzaamheidsscan, een workshop duurzaamheid óf energiebesparingen per gebied een subsidie kan aanvragen. Dat kan door een vereniging in een winkelstraat en/of op een bedrijventerrein? Een subsidie voor het collectief welteverstaan. Bekijk de link voor meer informatie
   
 4. Zon op Bedrijfsdaken
  Zon op Bedrijfsdaken maakt zonne-energie aantrekkelijk voor ondernemers. Ondernemers kunnen zonne-energie opwekken en zo besparen op hun energierekening. Zo profiteren ze ook nog eens van een duurzaam bedrijfspand. Rotterdamse ondernemers kunnen meedoen aan het collectief Zon op Bedrijfsdaken (ZoB), een initiatief van energie-adviesbureau ECONNETIC. Veertig ondernemers uit de Spaanse Polder gingen je voor en wekken voor eigen gebruik energie met zonnepanelen op hun bedrijfsdaken.

En laat je inspireren...

 1. Sprekerspool
  Inspiratie nodig voor een ledenbijeenkomst van je ondernemersvereniging? KVK heeft specialisten en organiseert workshops over thema’s als digitale trends, cybersecurity en  duurzaam ondernemen. Voor ZZP'ers en ondernemers in het MKB.