Digitale goodiebag

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Digitale goodiebag

Klanten vinden en binden: Let's get digital!

Hoe blijf je omzet maken als klanten massaal thuisblijven? Dat is een vraag waar veel ondernemers nu mee worstelen. Het is juist in deze tijd van groot belang om online goed vindbaar, zichtbaar én bereikbaar voor klanten te zijn. 

In deze digitale goodiebag vind je daarom informatie die je kan helpen bij het versneld of intensiever online gaan van jouw onderneming. We hebben handige links voor je op een rij gezet vol tips en e-learning modules om zelf mee aan de slag te gaan óf om door geïnspireerd te worden. Maak daarna ook snel de stap naar samenwerking met collega’s in je gebied en profileer je samen naar de klant.

Heb je ideeën over wat je nu en straks kan helpen bij het versterken van je onlinepositie? Of heb je een tip die je graag wilt delen met andere ondernemers? Of laat het ons weten via MKB010next@rotterdam.nl. We plaatsen de beste tips online.

Ga nu aan de slag!

En bekijk deze handige links.

 1. Digitale werkplaats - e-learnings en online coaching van Google
  Van basistrainingen online marketing tot aan mobiel in contact komen met je klant. Er zijn afzonderlijke e-learning modules te selecteren of een volledige cursus te volgen. Bekijk hier de online cursussen. Of laat je inspireren met webinars en online coaching om je op weg te helpen met o.a. je vindbaarheid op het internet of het opstarten van een webshop.  
   

 2. E-academy.org-  e-learnings mede mogelijk gemaakt door o.a. Inretail, Thuiswinkel.org en stichting Detailhandelfonds
  In deze e-learnings vertellen topexperts je alles over hun vak. Van de theoretische achtergrond tot concrete praktijkvoorbeelden. Zo kun jij direct aan de slag binnen jouw eigen bedrijf met content marketing en bijvoorbeeld digital analytics.
   

 3. Kosteloos advies van digitale bureaus
  De beste digitale experts van Nederland bundelen hun krachten om MKB-ondernemers tijdens de Coronacrisis te helpen. Heb jij vragen als: hoe richt ik snel een online omgeving in voor mijn fysieke winkel die niet meer open mag? Hoe kom ik online van mijn winkelvoorraden af? Mail digitalhelpsquad@dutchdigitalagencies.com.
  Digital Help Squad is een initiatief van de DDA, de brancheorganisatie van digital agencies in Nederland.
   

 4. Tip van Rabobank: een website in een paar minuten
  Klanten blijven massaal thuis vanwege de Coronacrisis. Toch zijn er veel mogelijkheden om in contact te komen met klanten. Wil je binnen een dag online vindbaar en zichtbaar zijn vanuit een website die direct gereed is voor laptop, tablet en mobiel, SEO-geoptimaliseerd en veilig ? Kijk dan op deze website. Een speciaal aanbod dat ook geldt voor niet relaties van de Rabobank. 
   

 5. Subsidie voor het collectief
  Wist je dat voor digitale (online) trainingen, workshops en digitaliseringsprojecten b.v. de online uitstraling van een gebied, een subsidie kan worden aangevraagd door een vereniging in een winkelstraat of op een bedrijventerrein? Een subsidie voor het collectief welteverstaan. Bekijk de link voor meer informatie

En laat je inspireren...

 1. Social media
  Tips en informatie over de inzet van social media vanuit Inretail.
   
 2. E-book Digitaal

  Tips, verhalen van ondernemers en het E-book Digitaal ‘Ondernemen mis de
  toekomst niet’ van de KVK.

 3. Webshop starten - KVK
  Op deze pagina tips en stappen bij het starten van een webshop.
   
 4. Internationaal ondernemen - KVK
  Heb je behoefte aan informatie over E-commerce internationaal? Hier vind je meer informatie.
   
 5. Platform de Nieuwe Winkelstraat
  Website met inspiratie, tips en toolkit voor de digitale marketing van winkelstraten.  
   
 6. Retailinsiders - kennisplatform vanuit o.a. INretail en Thuiswinkel.org voor de totale retailsector.
  Jouw bron van data, duiding & inspiratie. Voor het onderwerp digitalisering, klik hier. Of lees de publicaties over: De meerwaarde van innovatieve technologie in de Retail en Succesvol ondernemen in winkels en winkelgebieden
   

 7. Onderneem veilig
  Leven en ondernemen zonder smartphone, computer en internet is ondenkbaar. We zijn meer dan ooit verbonden met elkaar. Dit biedt nieuwe kansen, maar leidt ook tot nieuwe risico’s. De meest voorkomende vormen van cybercrime zijn phishing, malware, ransomware, DDos-aanvallen, tikkiefraude en QR-code fraude.Voor informatie, tips en cyberweerbaarheids-scan van je bedrijf klik je hier
   

 8. Sprekerspool
  Inspiratie nodig voor een ledenbijeenkomst van je ondernemersvereniging? KVK heeft specialisten en organiseert workshops over thema’s als digitale trends, cybersecurity, duurzaam ondernemen etc.