Wonen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Naast het goede ondernemersklimaat is Rotterdam ook een echte wereldse woonstad, met woningen in de wolken, aan het water of bij het weiland. In rustige buurten met veel groen, in gevarieerde stadswijken vol leven én in de bruisende binnenstad. Het is een stad met zo veel verschillende woonmilieus dat iedereen er kan aarden, welke leefstijl, leeftijd of culturele achtergrond iemand ook heeft.

Wijken

Rotterdam heeft veertien gebieden die elk weer onverdeeld zijn in wijken.

Woningaanbod

Zoek je een bestaande koopwoning, een nieuwbouwwoning of wil je meer weten over een buurt? Wonen in Rotterdam maakt woningzoekenden wegwijs in Rotterdam. Ongeveer twee derde van de woningen in Rotterdam zijn huurwoningen die via Woonnet Rijnmond worden aangeboden. Koopwoningen worden aangeboden bij de makelaars, in de meeste gevallen zijn die aangesloten bij Funda waarop het een overzicht van het aanbod staat.

Zelf aan de slag

Ben je handig en wil je graag zelf aan de slag met het bouwen of verbouwen van een woning? Ook dat kan in Rotterdam! Bekijk dan de mogelijkheden.

Heeft u een winkel- of kantoorpand en wil u dat graag transformeren tot een woning? Bekijk de mogelijkheden voor transformatie en hoe de gemeente u hierbij kan helpen.

Expats

Als ondernemer kan je personeel uit het buitenland halen. Dit personeel wil u goede tijdelijke huisvesting aanbieden. De gemeente zet voor u op een rijtje waar u op moet letten bij het tijdelijk huisvesten van personeel.