Kantorentransformatie

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Transformatie en upgrading

Vanaf 2009 speelt leegstand in de kantorenmarkt een grote rol. Door de financiële crisis werd zichtbaar dat er een structureel overaanbod bestond aan vierkante meters kantoorruimte. Daarom zet de gemeente Rotterdam actief in op het terugdringen van het overaanbod en de upgrading van kantoren.

Gebiedsaanpak

Voor vier kantoorlocaties wordt met een gebiedsvisie het toekomstperspectief voor het gebied geformuleerd. Die visie is de onderlegger voor de vertaling naar een pand. Eigenaren in een gebied weten hierdoor waar ze aan toe zijn als ze nadenken over transformatie-opties.

Convenant Aanpak Kantoren 2016 - 2020

Projectontwikkelaars, corporaties vastgoedeigenaren en de gemeente Rotterdam hebben nieuwe afspraken gemaakt om minimaal 450.000 m² leegstaande kantoorruimte te onttrekken. Lees alle afspraken in het convenant hieronder. Ook partner worden van de Rotterdamse aanpak? Bent u eigenaar van een kantoorgebouw of bedrijfsruimte en bent u van plan die te verbouwen tot woonruimte of iets anders zoals een hotel? Neem contact op kantorenloods Esther Roth.

Vastgoed kopen als professional of kopersgroep (CPO)?

Wilt u, als vastgoedprofessional of als kopersgroep, een leeg pand
(gemeentelijk vastgoed) kopen om er een woning van te maken? Kijk dan Pak je ruimte. Hier is het gemeentelijk zelfbouw- en
vastgoedaanbod terug te vinden.