Rotterdam Central District

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Een mooi entree voor de binnenstad.

Met de komst van het nieuwe station Rotterdam Centraal en de mooie loper van natuursteen naar de binnenstad is een van de meest aantrekkelijke en dynamische gebieden in de stad ontstaan. De nieuwe OV-terminal rijst op uit de grond, de Randstad Rail en het daarbij behorende metrostation, de Weenatunnel en Kruispleingarage, de nieuwe busterminal in de Conradstraat en het kantoorgebouw First zijn gerealiseerd.

Verder met ontwikkelen
De andere locaties in het Rotterdam Central District (RCD) kunnen nu ontwikkeld ook worden: het Delftseplein, Conradstraat, het Schiekadeblock en het Weenapoint. Alle drie de locaties hebben een gemixte functie. Daarin komt het gebiedsconcept, dat de grondslag vormt voor het stedenbouwkundig plan 2007, de Mixone, optimaal tot uiting. Central District is een gebied met een grote diversiteit aan functies. Het is niet te koppelen aan één specifieke economische sector. Hier hebben lokale smaakmakers hun plek naast grote internationale bedrijven en wordt gewoond naast hippe uitgaansgelegenheden. Deze mix maakt het een bijzonder levendig gebied waar uitersten elkaar ontmoeten.

De gemeente Rotterdam wil eind 2017 twee bouwplots in het Rotterdam Central District door middel van een tender uitgeven. Het gaat om de bouwplots aan weerszijden van de stationsterminal, Delftseplein en Conradstraat. Ook is de planvorming gestart voor de herontwikkeling het gebied
richting Schiekade, het Schiekadeblock.

Meer informatie
Kijk voor actuele informatie over Rotterdam Central District op www.rotterdam.nl/centraldistrict of www.vrcd.nl.