Glasvezel in Rotterdam

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Een goede digitale verbinding is essentieel voor jouw bedrijf of organisatie. De gemeente Rotterdam stimuleert de aansluiting van woningen en bedrijven op glasvezel. Een internetverbinding via glasvezel heeft voordelen ten opzichte van de bestaande aansluitingen. Het is bijvoorbeeld sneller en biedt betere beeldkwaliteit.

Belang van glasvezel voor Rotterdam

Rotterdam heeft een grote aantrekkingskracht op bedrijven door de gunstige ligging van de stad, het havengebied, de grote medische sector, de maakindustrie en de omvangrijke detailhandel. Dat zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Goede voorzieningen op het gebied van internet zijn hiervoor noodzakelijk.

Er is een enorme toename van internetactiviteiten en dataverkeer door het gebruik van social media, online winkelen, gaming en noem maar op. Maar ook alarmsystemen en zakelijke activiteiten als pinbetalingen, boekhouden, thuiswerken en vergaderen verlopen steeds vaker via het internet. Ondernemers en medewerkers zijn afhankelijk van een goed en stabiel netwerk.

De bestaande verbindingen in de stad kunnen de gewenste snelheden en kwaliteit niet altijd leveren. Glasvezel kan deze toenemende vraag wel aan. Als gemeente zijn we blij met partijen die glasvezel aanleggen en glasvezelinternet aanbieden. Het is een belangrijke voorziening voor alle Rotterdammers. Met een hoogwaardig glasvezelnetwerk in de stad zijn we voorbereid op de toekomst.

Glasvezel voor bedrijven
In Rotterdam zijn alle bedrijventerreinen voorzien van glasvezel en bieden één of meerdere leveranciers glasvezelinternet aan. Bekijk het overzicht van alle glasvezelleveranciers per bedrijventerrein. Voor meer informatie over prijzen en abonnementen kun je rechtstreeks contact zoeken met de betreffende partijen.

Zit je niet op een bedrijventerrein maar heb je bijvoorbeeld een winkel of ben je gevestigd in een woonwijk dan kunt je gebruik maken van het glasvezelnetwerk voor bewoners. De gemeente legt zelf geen glasvezel aan naar woningen maar is afhankelijk van commerciële partijen die dit aanleggen en aanbieden.
Meer informatie over glasvezel voor bewoners vind je hier.

Glasvezel is een hele snelle internetverbinding. Een flinterdun, maar sterk glasdraad wordt gebruikt om licht te transporteren. Met behulp van dit licht kan data supersnel verstuurd worden. Het is een op zichzelf staand netwerk. Hierdoor is glasvezelinternet zeer stabiel en minder storingsgevoelig is. Ook haal je er altijd de beloofde internetsnelheid mee. Iedereen heeft namelijk zijn eigen verbinding: de snelheid wordt dus niet lager als anderen ook aan het internetten zijn.

  • Er is slechts één verbinding nodig voor toepassingen als internet, telefonie en camerabeveiliging.
    Al deze diensten kunnen over één verbinding lopen, omdat de bandbreedte van glasvezel onbeperkt is.
  • De snelheid waarmee je bestanden ontvangt (downloadt) en verstuurt (uploadt) is gelijk. Glasvezel is ontwikkeld om grote hoeveelheden data razendsnel over grote afstanden te transporteren. Je kunt daardoor snel surfen op het internet, streamen en bestanden uitwisselen.
  • Bij het transporteren van data is er geen sprake van verlies van data zoals bij traditionele kopernetwerk wel het geval is. Storingen treden nauwelijks op.

ADSL, kabel en glasvezel zijn allemaal vormen van breedbandinternet (een andere naam voor een snelle en stabiele internetverbinding). Glasvezel biedt de hoogste internetsnelheden van alle vormen van breedbandinternet.

De privacy en beveiliging van jouw gegevens verandert niet met de komst van het glasvezelnetwerk.