Coronaloket010

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Welkom bij het Coronaloket010

Het Coronaloket010 is er voor ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties die vooruit willen: Sterker uit deze crisis. Het Coronaloket010 helpt je graag. Dus heb je een vraag, of een goed idee voor je organisatie? Dat innovatief is, corona-gerelateerd en een tijdelijke oplossing biedt voor het probleem dat je nu ervaart? Stel je vraag hier! Wij helpen je graag met het vinden van een oplossing. Heb je een branche-gerelateerd idee, dan kun je direct mailen naar het desbetreffende loket. Voor alle andere ideeën kun je terecht bij Rotterdam Geeft Ruimte.

Vragen? Ga ermee naar het Coronaloket. Want samen komen we verder!  

Horeca

De horeca is flink geraakt door de gevolgen van het coronvirus. Op deze pagina bieden we horecaondernemers informatie over de regelingen en de actuele coronamaatregelen.

Evenementen

Evenementenorganisaties kunnen op deze pagina terecht voor actuele informatie.

Cultuur

De gevolgen van de coronacrisis zijn ook in de culturele en creatieve sector goed voelbaar. Op deze pagina bieden we culturele organisaties, kunstenaars en makers actuele informatie over de financiële regelingen en de coronamaatregelen.

Bouw

Bouwen, bouwen, bouwen; ook in deze coronatijd. Doorbouwen helpt onze stad erbovenop, maar de impact van de coronacrisis op de bouwsector is groot. Op deze pagina bieden we bouwbedrijven en aannemers informatie en de coronamaatregelen.

Sport(ondernemers)

Tijdens de persconferentie op 12 januari heeft premier Rutte aangekondigd de lockdown met nog drie weken te verlengen. De lockdown duurt in ieder geval tot en met 9 februari. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken. Dat betekent dat sportscholen, sporthallen en zwembaden hun deuren gesloten houden. Ook zijn groepslessen, teamtrainingen en competenties vanaf 18 jaar niet toegestaan. Buitensport mag met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. De topsport kan wel door blijven gaan.

Sport (verenigingen en kantines)

Ook sportverenigingen en -kantines zijn financieel geraakt door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Op deze pagina vind je informatie over de (financiële) regelingen, het noodfonds en coronamaatregelen. Coronagerelateerde vragen mail je via de button hieronder of bel medewerker René Biemans op 06 23 82 58 15. Ook als je even wilt sparren of jouw zorgen over de club wilt delen, kun je bij hem terecht.

Rotterdam geeft ruimte

Heb je een vraag die niet branche-gerelateerd is, maar wel coronagerelateerd? Heb je een innovatief idee dat je wilt toetsen? Of ben je op zoek naar meer informatie over creatieve tijdelijke oplossingen om te ondernemen? Dan kun je terecht bij Rotterdam Geeft Ruimte.

De Ondernemersbalie

Uiteraard kunnen ondernemers met al hun andere vragen terecht bij de Ondernemersbalie. Zij helpen je verder of brengen je in contact met de juiste persoon.

De Ondernemersbalie is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00 -17:00 uur.

Telefoon 010-2674030.

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19: de coronawet

In heel Nederland gelden strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Om mensen die zich niet aan deze maatregelen houden hierop te kunnen aanspreken geldt per 1 december de tijdelijke wet maatregelen COVID-19.

Vragen over Tozo

Bekijk voor informatie, veel gestelde vragen en het aanvraagformulier deze webpagina van gemeente Rotterdam. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kan je telefonisch jouw vraag stellen via 14 010.

Openingstijden 14 010:

  • maandag tot en met vrijdag: van 8.00 tot 20.00 uur
  • zaterdag: van 9.00 tot 17.00 uur

Covid-19 information in your own language

If you want to read this information in your own language click on the button 'Vertalen' on top of this page.

Important information in English