Digital Friday met DigiTalks en Round Tables

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Omschrijving:
Digitalisering leidt tot spannende nieuwe mogelijkheden, verbindingen, vaardigheden en verdienmodellen. Het is een vliegwiel voor ondernemerschap en werkgelegenheid en onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit te bereiken. Tegelijkertijd hebben we als stad de taak om ervoor te zorgen dat digitalisering leidt tot gelijke kansen voor iedereen. De gemeente Rotterdam organiseert op vrijdag 27 november van 11.00 tot 12.30 uur samen met Vital Cities & Citizens van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) het online event Digital Friday.
Begindatum:
27 november, 11:00 uur
Einddatum:
27 november, 12:30 uur
Locatie:
online
Meer informatie:
Aanmelden

Programma:

Een digitale talkshow waarbij Wethouder Barbara Kathmann in gesprek gaat met toonaangevende professoren, het bedrijfsleven, high potential studenten en experts binnen de gemeente.


Centrale vraag: wat moeten we doen om in 2025 dé digitale voorbeeldstad te zijn? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Luister en discussieer mee!

Programma

11.00 uur DigiTalks

 • Interview met wethouder Barbara Kathmann (Economie en Kleine Kernen) over Rotterdam als dé digitale voorbeeldstad.
 • Lancering Platform Rotterdam Digitaal, een samenwerking tussen tientallen Rotterdamse bedrijven en organisaties die zich hard maken voor de digitale voorbeeldstad.
 • Mijlpalen in de samenwerking EUR en gemeente: ongelijkheid als een gezamenlijke maatschappelijke, culturele en economische uitdaging.

11.35 – 12.25 uur Round Tables

Wethouder Barbara Kathmann in gesprek met een wetenschapper, bedrijfsleven en een expert van de gemeente. De Round Tables worden afgewisseld met intermezzo’s van high potential studenten en inspirerende voorbeelden.


1. Digitaal burgerschap - Hoe maak je de digitale stad inclusief?

 • Professor Liesbet van Zoonen, Erasmus School of Social & Behavioral Sciences, Director Centre for BOLD Cities, expert op het gebied van digitaal burgerschap, gelieerd aan de Kenniswerkplaats Urban Big Data.
 • Teije Terhorst, beleidsadviseur onderwijs bij de gemeente Rotterdam
 • Ruth Höppner, manager en onderzoeker bij de Veldacademie

2. Werken en ondernemen in de Digitale Stad - Hoe kunnen Rotterdamse ondernemers en werkenden optimaal profiteren van de digitale economie?

 • Professor Claartje ter Hoeven, Erasmus School of Social & Behavioural Sciences, Director Organisational Dynamics in the Digital Society, expert op het gebied van digitaal werken en welzijn van medewerkers, Kenniswerkplaats Organisaties in een Slimme Stad.
 • Frank Vieveen, programmamanager Smart City & Digitale Economie bij de gemeente Rotterdam
 • Bas Janssen, directeur Deltalinqs

3. Digitale gezondheidszorg (sociaal inclusieve innovatie) - Wordt iedereen beter in de digitale stad?

 • Professor Semiha Denktas, Erasmus School of Social and Behavioural Sciences en  Chief Diversity Officer.
 • Carina van der Beek, Teammanager Maatschappelijke Ontwikkeling | PGW&Z B&O Gezondheid, Participatie & Welzijn bij de gemeente Rotterdam
 • Christiaan Uythoven, strateeg bij Dio Agency

12.30 uur Afsluiting

Deze editie van Digital Friday is wat ons betreft een eerste uit een reeks events, het begin van veel mooie gesprekken en samenwerking waarbij onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven, gemeente en maatschappij samenwerken aan creatieve en vernieuwende oplossingen. Een gezamenlijke visie en aanpak, waarin digitalisering ten gunste komt van de sociaal-maatschappelijke, fysieke en economische opgaven van de stad.

Onder de noemer Rotterdam. Sterker Door richten we ons op het economisch en maatschappelijk herstel van de stad, zodat we sterker uit de crisis komen dan we erin gingen. En dat doen we niet alleen, maar juist samen met de stad. Het is aan heel Rotterdams om samen problemen aan te pakken en dus doen we dat, juist nu, meer dan ooit.


We hopen dan ook van harte dat je na 27 november betrokken wilt blijven en met ons wilt meedenken en -doen. Vanuit de EUR en gemeente Rotterdam faciliteren we dat graag.


Graat tot ziens op 27 november!

Erasmus Universiteit Rotterdam (Vital Cities & Citizens) en gemeente Rotterdam (Rotterdam Digitaal)