Foto: Claire Doppert

Wordt Rotterdam de innovatiehoofdstad van Europa?

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op dinsdag 3 september laten we aan de jury bij de Europese Commissie zien waarom de Rotterdamse aanpak waarmee wij ons klaarmaken voor de toekomst zo innovatief is. Rotterdam heeft een plek bemachtigd in de finale van iCapital, een award voor dé innovatiehoofdstad van Europa.
Eind september wordt bekend gemaakt welke stad zich een jaar lang innovatiehoofdstad van Europa mag noemen.

Inspelen op sociale, economische en ecologische uitdagingen

Om in aanmerking te komen moesten we een bid schrijven waarin we onze aanpak illustreerden met voorbeelden uit 2018. Dat hebben we met allerlei partijen uit de stad en met een team vanuit de gemeente gedaan. Het bid legt uit dat we voor dringende sociale, economische en ecologische uitdagingen staan. Die vereisen innovatieve oplossingen, waarbij de stad en haar inwoners experimenteren nooit uit de weg gaan.

Actieve betrokkenheid van de Rotterdammers

Onze aanpak is samen te vatten als Resilient Rotterdam. We gebruiken sociale, economische en ecologische veranderingen als hefboom om sociale veerkracht te bereiken. Daarvoor zoeken we actieve betrokkenheid van de Rotterdammers als basis voor een langetermijnstrategie. Door burgers, beleidsmakers, opvoeders, bedrijven, kennisinstellingen, creatieve pioniers en investeerders te verbinden, vinden en implementeren we gezamenlijk de oplossingen die nodig zijn voor uitdagingen van de 21ste eeuw.

De inhoud van het bid met allerlei voorbeelden van initiatieven uit de stad vind je hier: https://www.rotterdaminnovationcity.com/i-capital/ (Engels).