Foto: Arjen-Jan Stada

Sportsector en 1,5 meter

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op deze pagina vind je als sportondernemer informatie over de geldende coronamaatregelen. Vragen kun je mailen naar ondernemersbalie@rotterdam.nl

De nieuwe landelijke maatregelen die tijdens de persconferentie van 17 november zijn aangekondigd gelden vanaf woensdag 18 november 22:00 uur. In de week van 8 december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Er moet voldoende bewijs zijn dat het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg afneemt voor de maatregelen worden heroverwogen. Dit zijn de maatregelen:​

Sporten is beperkt mogelijk:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand. Sporten mag individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Uitgezonderd zijn:
    • Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal).
    • Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.
  • Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
  • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
  • Geen publiek bij sport.
  • Wedstrijden van sporters in instellingen voor topsport, wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie van het voetbal en personen tot 18 jaar die sport beoefenen op de eigen club.

Bekijk het volledige overzicht op de website van de rijksoverheid.

Sport (verenigingen en kantines)

Ook sportverenigingen en kantines zijn financieel geraakt door de coronamaatregelen. Op deze pagina vind je informatie over de (financiële) regelingen, het noodfonds en de sinds 1 juli geldende coronamaatregelen. Neem voor coronagerelateerde vragen rechtstreeks contact op met Rotterdam Sportsupport via het e-mailadres coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of bel medewerker René Biemans op 06 23 82 58 15. Ook als je even wilt sparren of jouw zorgen over de club wilt delen, kun je bij hem terecht.

Bekijk ook

Alle hulp op een rij
Regelingencheck
Veelgestelde vragen
Handige links