Foto: Gemeente Rotterdam

De horeca en de 1,5 meter

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op deze pagina bieden we horecaondernemers informatie over de regelingen en de geldende coronamaatregelen. Vragen over de horeca kun je mailen naar horeca@rotterdam.nl en horecavergunningen@rotterdam.nl.

Op 27 oktober heeft het kabinet aangekondigd dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. Begin december beslist het kabinet of de maatregelen kunnen worden aangepast. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg alvorens met zekerheid te kunnen zeggen dat de maatregelen effect hebben en dus heroverwogen kunnen worden.

  • Alle eet- en drinkgelegenheden sluiten de deuren. Afhalen blijft wel mogelijk.
  • Uitgezonderd zijn:
  • Hotels voor hotelgasten
  • Uitvaartcentra
  • Luchthavens voorbij de security check
  • Locaties met een gecombineerde functie sluiten het deel met horecafunctie

Let op!
Afhaal- en bezorgrestaurants moeten om 01:00 uur dicht zijn. Toch wordt er soms tot diep in de nacht bezorgd. Dit is verboden. Ook als dat normaal via de vergunning mag. Voorkom een boete en sluit uiterlijk om 01:00 uur.

Locaties met een gecombineerde functie sluiten het deel met horecafunctie.

Bekijk het volledige overzicht op de website van de rijksoverheid.

Helaas heeft het kabinet op 13 oktober besloten dat horeca inclusief terrassen per 14 oktober 22:00 uur hun deuren moet sluiten. De informatie over de mogelijkheden van winterterrassen blijft op www.ondernemen010.nl/winterterrassen beschikbaar zodat ondernemers de komende periode kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op heropening. Ondernemers kunnen hun maatwerkplannen blijven indienen bij het Coronaloket010. Daarnaast hebben de horecagebiedsadviseurs hun netwerk geïnformeerd en heeft Koninklijke Horeca Nederland de informatie met haar leden gedeeld.

Meer informatie

Op de gemeentelijke pagina over horeca staan alle richtlijnen.

Bekijk ook

Alle hulp op een rij
Regelingencheck
Veelgestelde vragen
Handige links