Foto: Rhalda Jansen

Ik werk in de evenementensector

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Evenementen zijn weer toegestaan, maar er gelden nog steeds veel regels en uitzonderingen. Evenementenorganisaties kunnen op deze pagina terecht voor actuele informatie over vergunningen.

Het blijft aan de gemeenten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op 1,5 meter in kunnen richten. En of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan. De procedure voor het aanvragen van een vergunning kost tijd. Het zal dus een aantal weken duren voordat de eerste evenementen weer plaatsvinden. Niet alles zal meteen mogelijk zijn.

Nog steeds is het advies om niet samen te zingen. Voor professionele zangers die samen optreden wordt gekeken of op basis van hun protocol verruiming mogelijk is in afwachting van nader onderzoek.

Bij bepaalde activiteiten is contact noodzakelijk en geldt de 1,5 meter alleen voor zover dat mogelijk is. Het gaat om bijvoorbeeld acteurs en dansers (zowel professionals als amateurs).

Blazers mochten al spelen als zij minimaal twee meter afstand houden tot anderen. Dit is door de sector opgenomen in het protocol.

 

Maatregelen corona

Vanaf 1 juli 2020 is het weer mogelijk om evenementen te organiseren. U kunt ook weer een vergunning aanvragen voor 0- en A-evenementen. Er geldt geen maximumaantal mensen als de volgende regels worden nageleefd:

  • mensen moeten zitten op een vaste zitplaats
  • er moet vooraf gereserveerd worden
  • er moet een gezondheidscheck gedaan worden.

Als er bij een evenement sprake is van doorstroming van mensen en beperkt onderling contact, zoals een kermis of braderie, geldt ook geen maximumaantal.

Is het niet mogelijk om te reserveren, te zitten of om een gezondheidscheck te doen, dan geldt een maximumaantal van 100 mensen met een vaste zitplaats binnen en 250 mensen tegelijkertijd buiten.

 

1,5 meter afstand

Verder is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Uitzonderingen hierop zijn mensen die tot hetzelfde huishouden behoren, kinderen t/m 12 jaar (zij hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden) en jongeren t/m 17 jaar (zij hoeven onderling geen afstand te houden, wel tot volwassenen) en hulpbehoevenden.

Meer informatie

Kijk voor meer gemeentelijke informatie voor de evenementensector op de pagina evenementen van de gemeentelijke website Rotterdam.nl. Vragen over evenementen mail je naar evenementenvergunningen@rotterdam.nl of bel naar 010-2673457.

Bekijk ook

Alle hulp op een rij
Regelingencheck
Veelgestelde vragen
Handige links

Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmomd

Kijk voor vragen over de maatregelen in Rotterdam-Rijnmond op de website van de Veiligheidsregio of raadpleeg uw brancheorganisatie over de beschikbare protocollen en sectorspecifieke veel gestelde vragen om veilig en volgens de regels te werken.