Foto: Eric Fecken

Vlonders voor alle ondernemers

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vanaf 1 juni is het voor alle ondernemers mogelijk om vlonders in te zetten. Normaal zijn terrasvlonders alleen voor horeca om hun terrassen uit te breiden. Elke ondernemer mag alle parkeervakken direct voor zijn inrichting, over de hele breedte gebruiken om vlonders neer te leggen. De vlonder is beschikbaar voor het uitvoeren van de hoofdactiviteit van de onderneming.

 

Elke ondernemer mag alle parkeervakken direct voor zijn inrichting, over de hele breedte gebruiken om vlonders neer te leggen. Normaal is er een maximum van 3 vlonders per inrichting, dat is er nu niet. De ondernemer kan zelf een vlonder kopen of maken. Of gebruik maken van gratis vlonders van de gemeente.

De vlonders van de gemeente zijn circulair geproduceerd en zijn gemaakt van gerecycled hout. Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid): ”Tijdens de lockdown hebben veel mensen hun huis opgeruimd. Er is daarom veel hout binnengekomen bij de milieuparken. Dit hout geven we een tweede leven als vlonder. Zo bereiken we twee doelen in één keer: we hergebruiken op een nuttige manier het overtollige hout en we helpen ondernemers in deze moeilijke tijd”.

Let op: Je kon tot uiterlijk 1 juli een vlonder aanvragen.