Foto: Robin Clemens

Lab Rooms past bij Rotterdam

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bij ons gaat het om het doen

Work faster, less pressure, more pleasure. Lab Rooms helpt bedrijven om sneller betere resultaten te boeken, door de kracht van ontspanning en positiviteit in te zetten. Lab Rooms wil laten zien dat een hogere productiviteit hand in hand kan gaan met minder stress. Hoe ze dat doen vertellen Femke Storm, managing director, en Martijn Boomsma, CEO.

Een Lab Room staat zowel voor een fysieke ruimte als voor een tool: in een ‘Lab room-sessie’ gaat een team medewerkers aan de slag met een doel of doelen, op een inspirerende plek buiten het bedrijf, onder begeleiding van de experts van Lab Rooms. Door medewerkers uit hun gewone werkomgeving te halen en bij elkaar te zetten in één ruimte, worden beslissingen sneller genomen en concrete resultaten geboekt. De experts zijn professionals die aansluiten bij de vraag en het vakgebied van de klant. Ook werken er psychologen, meditatiedeskundigen, yogi en ervaren ondernemers mee aan het programma. Bij Lab Rooms gaan ze ervan uit dat een bakker het beste een sessie over brood kan leiden, in plaats van een expert in het leiden van sessies die ook iets over brood weet.

Drie tot vijf keer sneller

Storm en Boomsma merkten dat er veel langs elkaar heen werd gecommuniceerd in bedrijven. Daar gaat veel tijd mee verloren. Zo ontstond het idee voor Lab Rooms: zet beslisser en experts in dezelfde ruimte en je werkt gemiddeld drie tot vijf keer sneller. Dat is gemeten door bedrijven die een Lab Room-sessie gedaan hebben. ‘Het succes van bedrijven zit voornamelijk in de manier waarop er gewerkt wordt: met meer vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid en daarmee creativiteit en productiviteit’, zeggen Storm en Boomsma. ‘Een Lab Rooms-sessie helpt bedrijven hun duurzame groei te versnellen, doordat ze de capaciteiten van hun medewerkers volledig benutten.’

Aan de slag

Er is keuze uit verschillende Lab Rooms met thema’s zoals innovate, growth, change en build. Het thema wordt doorgevoerd in de aankleding van de ruimte, de experts die de sessie begeleiden, de activiteiten, de catering enzovoort. Het team gaat een bepaalde periode, dat kan een dag zijn maar ook een week, aan de slag met de experts van Lab Rooms. Het proces begint met aarden, doelen vergelijken en vaststellen. Daarna worden de doelen omgezet naar concrete actiepunten. De Lab Rooms experts helpen met snel en goed beslissingen nemen, het proces en de visualisatie van alle afspraken in tekst en beeld op een ‘Lab Rooms board’. Naast het uitwerken van ideeën en maken van plannen worden er ook concrete dingen gemaakt zoals een marketing jaarplan, prototypes, een verpakking of een mobiele applicatie.

Niet lullen maar poetsen

Lab Rooms is in de zomer van 2017 gestart in Amsterdam. ‘Omdat er in Rotterdam veel vraag was naar Lab Rooms zijn we hier begin dit jaar van start gegaan in The Student Hotel. Vanaf januari 2019 komen daar ook vaste medewerkers te zitten’, zeggen oprichters Storm en Boomsma. ‘Rotterdam is vanaf dag één onze droom geweest, de stad past goed bij de mentaliteit van Lab Rooms: niet lullen maar poetsen. Het gaat bij ons juist om het doen. Door het te doen leer je heel snel of het werkt en kun je het direct aanpassen.’ Ze verzorgen nu ongeveer vier à vijf Lab Rooms per maand in Rotterdam en willen groeien naar twintig per maand. Daarnaast is er op meerdere locaties een samenwerking met The Student Hotel. Klanten van Lab Rooms kunnen faciliteiten van The Student Hotel gebruiken, bijvoorbeeld de sportschool of een werkplek in TSH Collab en ze krijgen korting op een overnachting in het hotel.

Werkgeluk

Lab Rooms zit ook in Eindhoven en Maastricht en in het buitenland in Dubai en Florence. Komende winter openen ze in Dresden en London. In 2017 waren er ongeveer twee Lab Rooms per week, op dit moment zijn het er dertig per maand en het aantal groeit richting de vijftig per maand op meerdere locaties. Storm en Boomsma: ‘Het is onze droom om blijvend effect te hebben op bedrijven, waardoor het werkgeluk toeneemt. In Amsterdam doen we een paar keer per maand een gratis Lab Room voor leuke initiatieven en stichtingen waar we een warm hart voor hebben. Dit willen we in Rotterdam ook graag doen.’

Meer informatie

www.labrooms.com

Femke Storm, managing director, en Martijn Boomsma, CEO

Femke Storm en Martijn Boomsma