Rotterdam viert Dag van de Ondernemer

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vrijdag 15 november stond in Rotterdam in het teken van de Dag van de Ondernemer. In evenementencentrum Ahoy vierden zo’n 250 MKB-ondernemers dit tijdens een ontbijtbijeenkomst.

MKB-Nederland roept elke derde vrijdag van november uit tot ‘Dag van de Ondernemer’. Net als voorgaande jaren organiseerden de gemeente Rotterdam met MKB Rotterdam-Rijnmond en Nationale Nederlanden een ontbijtbijeenkomst. Samen met ondernemers vierden zij het belang van goed, succesvol en sociaal ondernemerschap.

Wethouder Barbara Kathmann (Economie) zette ook enkele maatschappelijke initiatieven in het zonnetje. Namens haar reikte Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam) de volgende drie zeer sociale Rijnmondse ondernemers een onderscheiding uit:

Herman Vaanholt en Hendrik van der Wijck (Rotterdam Mooier maken)

Rotterdam Mooier Maken kiest jaarlijks een Rotterdamse sociaal-maatschappelijke instantie om financieel te ondersteunen. Daarvoor wordt vervolgens vanuit het bedrijfsleven een gala en een veiling georganiseerd om geld in te zamelen. De opbrengsten gaan dit jaar naar Powergardens, een groene dagbesteding voor dementerenden. De eerste Powergarden wordt eind november officieel geopend door burgemeester Aboutaleb.

Leon Aertgeerts  (Gladiatoren aan de Maas)

Stichting Gladiatoren aan de Maas is in 2014 opgericht door 4 Rotterdamse ondernemers.
Elk jaar organiseert zij een boks event waarbij Rotterdamse ondernemers na een jaar intensieve training het tegen elkaar opnemen in de boksring. Genaamd het World Port Boxing event.
Deze Gladiatoren boksen tijdens dit World Port Boxing Event voor het goede doel.
De stichting ondersteunt met de opbrengst hiervan jaarlijks diverse door haar geselecteerde goede doelen.
Alle doelen hebben kinderen in combinatie met sport en leren centraal staan.

Pim Blokland (Rotterdam Sport Iconen)

De stichting Rotterdamse Sporticonen eert de Rotterdamse sporthelden door gratis jeugdsportevenementen te organiseren die de gezondheid van de Rotterdamse jeugd bevorderen. Rotterdamse Sporticonen is een initiatief van Rotterdamse ondernemers met een groot hart voor de stad, de sport en de gezondheid van de Rotterdamse jeugd.