Foto: gemeente Rotterdam

Corona biedt ook kansen voor de Rotterdamse haven

5 augustus 2020

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Digitalisering en energietransitie kunnen profiteren van crisis

De Coronacrisis is een brede maatschappelijke crisis met grote gevolgen, ook voor de Rotterdamse haven. De haven heeft, met een toegevoegde waarde van € 45,6 miljard en 385.000 arbeidsplaatsen, een vitale functie voor de regio, voor Nederland en voor Europa.

De afgelopen twee maanden heeft Erasmus UPT een quick scan uitgevoerd naar de langere termijn impact van deze crisis op de haven. Met de quick scan zijn antwoorden gezocht op de vraag: hoe gaat Corona de ontwikkeling van de Rotterdamse haven op de langere termijn mogelijk beïnvloeden? De quick scan geeft inzicht in de impact, maar ook in mogelijke kansen voor een versnelling van het herstel van de Rotterdamse haven.

Versnelling energietransitie

Versnellingskansen energietransitie Het Havenbedrijf Rotterdam heeft richting de regering uitgesproken om juist in deze tijd een sterk stimulerende rol te willen spelen als het gaat om duurzame en innovatieve projecten die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen en het economisch herstel van de haven. De aankondiging van Shell, tijdens corona, voor de aanleg van een waterstoffabriek op de Maasvlakte 2 zorgt ook voor verdere versnelling van de energietransitie.

Lees verder over de quickscan op: https://smart-port.nl/corona-biedt-ook-kansen-voor-de-haven/