Foto: Joep Boute

Eén campus voor internationaal onderwijs

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aantrekkelijk voor expats door één campus voor internationaal onderwijs

Eén campus voor internationaal onderwijs moet Rotterdam aantrekkelijker maken voor expats, hoogopgeleide professionals uit het buitenland. De huidige coalitie in de gemeenteraad wil het internationale onderwijs verbeteren door het bouwen van een campus. De komende tijd gaat de gemeenteraad het plan op haalbaarheid toetsen. 

Rotterdam verwacht ieder jaar 12 procent meer expats nodig te hebben voor het internationale bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs. Voor deze professionals is goed internationaal onderwijs voor hun kinderen een belangrijke voorwaarde bij het kiezen van hun woonplaats. Rotterdam heeft hier nog een slag te winnen.

Een campus in Blijdorp

In Rotterdam is de huisvesting van internationale scholen op dit moment niet in orde. Zo heeft de Rotterdam International Secondary School (RISS) ruimtegebrek en zit de school deels in noodlokalen. In het internationaal onderwijs is het ‘campusmodel’ gebruikelijk: kinderopvang, basisschool en voortgezet onderwijs op dezelfde locatie. In Rotterdam is dat nog niet het geval, maar Blijdorp biedt mogelijkheden. Aan de Bentincklaan zijn nu al de International School Rotterdam en het Wolfert Tweetalig gevestigd, net als het sportcomplex Nenijto.

Ruimte voor meer leerlingen

Met de komst van een campus kan het aantal leerlingen toenemen van 640 naar ongeveer 1250 in 2025. De RISS zal worden vernieuwd en uitgebreid. Ook de internationale basisschool - nu nog aan de Graaf Florisstraat in de wijk Middelland – krijgt onderdak aan de Bentincklaan. Verder kan het Montessori Lyceum doorgroeien en krijgt Rotterdam Atletiek betere faciliteiten als het aan het college ligt. Verder bekijkt ze of er in de toekomst woningbouw mogelijk is bij de campus.