Foto: Rhalda Jansen

Ondernemen in de 1,5 meter samenleving

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mede dankzij de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de Rotterdamse ondernemers hopen we corona samen onder controle te krijgen, zodat we nog strengere maatregelen kunnen voorkomen. De verwachting is wel dat de 1,5 metersamenleving langere tijd aanhoudt. Op deze pagina vind je meer informatie over ondernemen in de 1,5 metersamenleving.

 

Ik houd 1,5 meter van je!-pakketten

Met speciaal ontworpen Rotterdamse stickers, tape, posters en buttons met daarop de boodschap ‘ik houd 1,5 meter van je!’ kan je op een klantvriendelijke en professionele manier zorgen dat je klanten zich aan de regels houden.

Lees meer

Mondkapjes toolkit

Voor heel Nederland geldt vanaf nu een dringend advies om in de publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Download materialen om online, op digitale schermen en geprint in de winkel te zetten.

Download uitingen

Toolkit druktemeter SpotRotterdam

Met de druktemeter SpotRotterdam wil de gemeente Rotterdammers en bezoekers van Rotterdam helpen om hun winkelbezoek binnen de geldende coronamaatregelen op een verantwoorde manier hun boodschappen doen. Download de uitingen en gebruik ze voor social media, je nieuwsbrief of website.

Download toolkit

Noodverordening

In heel Nederland gelden strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Om mensen die zich niet aan deze maatregelen houden hierop te kunnen aanspreken zijn er zogenaamde noodverordeningen.

Lees meer

Winterterrassen

Van 1 november tot 1 april 2021 is het toegestaan om zonder vergunningsaanvraag een groter terras te voeren dan normaal.

Lees meer

Corona wegwijzer

Een overzicht van maatregelen om jouw bedrijf te ondersteunen, veelgestelde vragen en tips.

Lees meer

Tips toegankelijkheid

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom en veilig voelt in de 1,5 metersamenleving?

Lees meer
 • Nieuws afbeelding
  24nov

  Verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten van start

  Alle mkb-ondernemers die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen vanaf woens...

  Lees meer >
 • Nieuws afbeelding
  23nov

  Uitreiking 'Ster in Circulair'

  Wethouder Arno Bonte reikte vrijdagmiddag 20 november 2020  de eerste gouden ‘Ster in Circulair’ uit aan fietsenwinkel Steelrides op de Schiekade. De gouden ster is een Rotterdams...

  Lees meer >
 • Nieuws afbeelding
  20nov

  Gemeente Rotterdam lanceert Duurzaam010, hét online platform voor duurzaam nieuws

  Duurzaam010 is de nieuwe website van de gemeente Rotterdam. Hier vind je alle informatie over duurzaamheid, overzichtelijk en aantrekkelijk bij elkaar. Van subsidies tot energiebe...

  Lees meer >