Zeven Rotterdamse start-ups in race voor PROVADA PROPTECH AWARD 2018

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dinsdag 20 maart battlen voor de vakjury.

Crownstone, Hello Energy, Housing Anywhere, Livechat Service, Jumba, Openr en Veneficus zijn genomineerd voor de Provada Future Start-Up Battle. Op 20 maart mogen de bedrijven battlen voor een vakjury. Ook is er een publieksprijs in de wacht te slepen. De bedrijven maken kans op een plek op de beurs en veel publiciteit in de vastgoedsector.

Wat de 54 deelnemende bedrijven gemeen hebben is dat zij de vernieuwers zijn in de vastgoedsector. Het zijn de bedrijven van morgen. Ieder met hun eigen kijk op verschillende vraagstukken die leven in de vastgoedsector. De bedrijven op een rijtje:

Crownstone

Crownstone bestaat sinds 2016. Het bedrijf ontwikkelde een serie AI apps voor in huis. Crownstone lokaliseert waar je bent in huis of op kantoor en bedient op basis van die informatie jouw apparaten en licht. Niet alleen zorgt het voor comfort, maar ook voor veiligheid en energiebesparing. Zo schakelt Crownstone bijvoorbeeld gevaarlijke apparaten uit als er wel kinderen maar geen volwassenen in de buurt zijn. En wist je dat je elektriciteitsverbruik al met 10 procent afneemt als apparaten niet op stand-by staan? Crownstone vind je op het Stationsplein. Meer over deze start-up: https://crownstone.rocks/.

Hello Energy

Hello Energy brengt duurzaamheidsmaatregelen in gebouwen in beeld. Zo wordt zichtbaar wat vastgoedeigenaren investeren in duurzaamheid en kunnen ze hun huurders daar ook bij betrekken. Waarom? Door als bedrijf je duurzaamheidsambities te delen zorg je ervoor dat huurders zich ook bewuster worden van de mogelijkheden van het gebouw. Het systeem kan zo gebruikers ook tips geven hoe zij zelf kunnen helpen om energie te besparen. Het bedrijf maakt gebruik van allerlei soorten energiedata en geeft het op een handige, duidelijke manier weer op ieder scherm. Ontdek Hello Energy!

Housing Anywhere

Op Hofplein 20 is Housing Anywhere gevestigd. Het bedrijf helpt sinds 2009 veelal studenten die op zoek zijn naar een kamer in het buitenland. Ze kunnen hun eigen kamer te huur aanbieden en tegelijkertijd in het buitenland zoeken. Op dit moment is er al aanbod in 64 landen in ruim 400 steden en ze werken samen met meer dan 130 universiteiten. Begin 2017 ontving de start-up een flinke investering van vijf miljoen van investeerders henQ en Real Web, het moederbedrijf van de Italiaanse Funda. Meer over Housing Anywhere vind je op de hun website.

Livechat Service

Delftsestraat 11 – 15 is de thuisbasis van Livechat Service. Het bedrijf is in 2015 opgericht door Nick Blom en helpt bedrijven en organisaties in contact te komen met hun potentiële klanten. Via de chat krijgen websitebezoekers de mogelijkheid vragen te stellen. Dit is commercieel interessant voor vastgoedbedrijven omdat zij op deze manier hun dienstverlening verbeteren, meer kennis opdoen over hun bezoekers en uiteindelijk meer leads genereren. Livechat Service heeft een website met meer informatie!

Jumba
Jumba: online woonplatform nieuwe stijl! Als woningzoekende vind je er transparante informatie over buurten en woningen. Dit inzicht krijg je doordat Jumba verschillende databronnen combineert. Ook als verkoper kun je er terecht. Zonder tussenkomst van een makelaar kun je er je woning aanbieden. Reageren, een bod doen, review achterlaten of indicatieve woningwaarde bekijken. Kan allemaal op Jumba. Het Jumba team werkt vanaf de Schiedamse Vest 154.

Openr

Of je nu op kantoor bent of in de stad zit, met de Openr app kan je van waar ook ter wereld de deur voor jouw gasten openen. Je bepaalt zelf wie deuren mag openen voor gasten en wie niet. Ook krijg je handig inzicht in de gebruikers van je gebouw. Zo ben je niet langer afhankelijk van kabels, sleutels en binnenposten. Een mooie besparingsmaatregel. Het systeem is helemaal draadloos. Openr doet graag voor jou de deur open op Voorhaven 19b. Get Openr!

Veneficus

Veneficus heeft een basis in retail, maar ontwikkelt steeds meer toepassingen voor de vastgoedsector. Volgens het bedrijf staat innovatie vaak hoog op de agenda in vastgoedland, maar er wordt niet beseft dan men al een schat in handen heeft in de vorm van data. Door data te combineren en slim te analyseren brengt Veneficus prijspotentie van woningen en winkelpanden in beeld, voorspellen ze leegstand(sontwikkeling) en doen ze gebiedsallocatie. Op basis van hun analyses helpen ze bedrijven bij een fact-based strategie. De producten van Veneficus vind je op hun website

Over de PROVADA PROPTECH AWARD 2018

De award is het resultaat van een samenwerking tussen vastgoedbeurs Provada en Holland PropTech. Totaal zijn er 54 bedrijven genomineerd. De beide organisaties willen met de award een podium geven aan opkomend talent en de binding tussen corporates en start-ups versterken. Binnenkort kun je ook stemmen op de start-ups via de website van Provada. Hou het in de gaten via: https://www.provada.nl/nl/future/startup

Sta je er niet bij?

We hebben zelf een lijstje gemaakt van de Rotterdamse start-ups. Niet alle start-ups hadden al een website. Gevestigd in Rotterdam maar sta je er niet bij? We voegen je graag toe. Mail ons even!