Women In Tech: speciale aandacht voor vrouwen in tech sector

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vrouwelijke ondernemers uit de technologiewereld ontmoetten elkaar eind november op het Women In Tech evenement in Rotterdam. Ook pitchten vijf oprichters hun innovatieve ondernemingen aan een vakkundige jury. Op vrijdag 13 december werd de winnaar bekendgemaakt: inMotion VR.

Rotterdam Women In Tech 2019 is een side event van het bredere Startup Funding Event. De gemeente Rotterdam is partner van beide evenementen; ze vindt het belangrijk om jonge, kansrijke ondernemers te ondersteunen bij het opschalen van hun bedrijf. Ook ziet de gemeente in dat het belangrijk is om vrouwelijke ondernemers soms wat extra aandacht te geven, met name in de technische sector. In het ScaleUp Dashboard 2019 van het Erasmus Centre for Entrepreneurship is te lezen dat het aantal snelgroeiende bedrijven met minstens één vrouwelijke ondernemer in 2018 afnam.

Potentie benutten

Women In Tech brengt vrouwen met een professionele interesse in technologie met elkaar in contact. Ekim Sincer, programmamanager van UP!Rotterdam, zat vanuit de gemeente in de jury van het event. Ze vertelt: “Jonge vrouwen kiezen minder vaak voor technologische studies vergeleken met jonge mannen, er zijn minder vrouwelijke ondernemers in de tech sector dan mannelijke ondernemers en maar 1,6 procent van alle VC-investeringen in Nederland ging naar bedrijven die waren opgericht en geleid door vrouwen. Dat is een ongelofelijk laag. Zonde van het talent en de potentie van vrouwen. Vanuit de gemeente Rotterdam zijn we er voor alle ondernemers. Onze inzet, acties en events zijn dan ook toegankelijk voor iedereen, maar we zijn heel graag betrokken bij initiatieven die vrouwelijke ondernemers helpen succesvol door te groeien. En natuurlijk willen we jonge vrouwen graag inspireren om de techniek in te gaan. Een event zoals het Women In Tech kan daaraan bijdragen.”

Winnaar inMotion VR

De pitches gingen over uiteenlopende ondernemingen. Van consumer lab tests voor soa’s tot een app voor ondernemers om in contact te komen met andere ondernemers. De jury besloot dat inMotion VR de meest technisch innovatieve, impactvolle onderneming was. Deze onderneming zet Virtual Reality in om gezondheidszorg effectiever en leuker te maken. Zo maken VR-spellen het mogelijk om mensen op een leuke manier in beweging te komen met fysiotherapeutische oefeningen. Als winnaar mag inMotion gaan pitchen op het grotere Startup Funding Event en krijgt ze hier speciale aandacht.

Meer informatie:
StartUp Funding Event
www.uprotterdam.com