Foto: Rhalda Jansen

Ik werk in de evenementensector

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Evenementenorganisaties kunnen op deze pagina terecht voor actuele informatie over vergunningen.
 

Maatregelen corona

De nieuwe landelijke maatregelen die tijdens de persconferentie van 13 oktober zijn aangekondigd gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg alvorens met zekerheid te kunnen zeggen dat de maatregelen effect hebben en dus heroverwogen kunnen worden.

Evenementen zijn verboden, met uitzondering van:

  • Markten voor levensmiddelen
  • Beurzen en congressen
  • Bioscopen en theaters
  • Wedstrijden
  • Betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de wet openbare manifestaties

Bekijk het volledige overzicht op de website van de rijksoverheid.

Organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche zijn voor een groot deel afhankelijk van hun omzet in de zomermaanden. Daarmee kunnen zij de stillere wintermaanden overbruggen als er weinig evenementen zijn. Door de corona beperkingen hebben deze ondernemers veel omzet in de zomer gemist. Nieuwe beperkingen verkleinen de kans om de gemiste omzet in de winter goed te maken. Verruiming van de TVL biedt deze ondernemers extra steun.

Om TVL subsidie te krijgen, moet een bedrijf minimaal 30% omzet verliezen in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Voor sommige ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche ontstaat daar een probleem. Voor hen ligt de omzet in het vierde kwartaal altijd lager. Zij komen zo niet aan de grens van 30% omzetverlies in het vierde kwartaal van 2020 en krijgen geen subsidie. Zonder TVL kunnen veel van deze bedrijven niet overleven.

Het kabinet heeft besloten om deze bedrijven in het vierde kwartaal van 2020 tegemoet te komen. Er wordt voor hen een subsidiebedrag berekend, op basis van de TVL subsidie die zij in de zomer hebben ontvangen.

Het kabinet verwacht hiermee ongeveer 800 bedrijven te helpen.

Dat is nog niet bekend. Het bedrijf moet in ieder geval TVL subsidie hebben ontvangen voor de periode juni t/m september 2020 en komt tekort voor TVL subsidie in kwartaal 4 van 2020. Meer informatie en berekening van dit subsidiebedrag volgt zo snel mogelijk. Houd deze website in de gaten.

Het is nog niet bekend hoe en wanneer een ondernemer deze aparte module kan aanvragen. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Houd deze website in de gaten.

Meer informatie

Kijk voor meer gemeentelijke informatie voor de evenementensector op de pagina evenementen van de gemeentelijke website Rotterdam.nl. Vragen over evenementen mail je naar evenementenvergunningen@rotterdam.nl of bel naar 010-2673457.

Bekijk ook

Alle hulp op een rij
Regelingencheck
Veelgestelde vragen
Handige links

Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmomd

Kijk voor vragen over de maatregelen in Rotterdam-Rijnmond op de website van de Veiligheidsregio of raadpleeg uw brancheorganisatie over de beschikbare protocollen en sectorspecifieke veel gestelde vragen om veilig en volgens de regels te werken.