Icos Capital verbindt corporates en scale-ups

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tijdens de jaarlijkse challenge van het Rotterdamse Icos Capital kwamen grote industriële bedrijven met een innovatievraag, investeerders en veelbelovende Europese scale-ups samen. Doel van de challenge: duurzame innovaties sneller op de markt brengen.

Tijdens de challenge kregen scale-ups de kans om zich te presenteren. Ze lieten de industriële bedrijven hun innovaties zien en gaven aan wat ze nodig hebben om op te schalen.

Onder de indruk

De corporates waren onder de indruk. Ian Roberts, CTO van de Bühler Group: “Er staat een hoge druk op onze planeet. Het is dan ook goed om te zien dat zoveel getalenteerde ondernemers hebben besloten om bedrijven op te zetten die oplossingen bieden die zullen bijdragen aan het verminderen van afval, energie en waterconsumptie.”

Diverse grote bedrijven zoals AkzoNobel, Bühler Group, Novozymes en Covestro discussieerden over de laatste ontwikkelingen in het veld van smart-production-systems, agri-food systemen, circulaire economie, industrieel afvalwatermanagement en de rol van big data.

Fundament voor toekomstige deals

Door de challenge wil Icos Capital de samenwerking tussen veelbelovende scale-ups en grote bedrijven verder stimuleren. Dit zal helpen om sneller tot nóg betere innovaties te komen op het gebied van duurzaamheid. Nityen Lal, CEO van Icos: “Met de Sustainability Challenge leggen we ook het fundament voor toekomstige investeringen vanuit onze fondsen.”

Over Icos Capital

Icos Capital is een onafhankelijke investeerder, gespecialiseerd in cleantech sectoren, waar onder andere gemeente Rotterdam, AkzoNobel en de Bühler Groep in participeren. Het fonds financiert cleantech innovaties en support hen actief bij het vinden van de juiste marktpartijen om hun innovaties daadwerkelijk op de markt te brengen, op industriële schaal.

Doe mee

Heb je ook een cleantech-innovatie en zoek je financiering? Neem dan contact op met Icos Capital.

Heb je een cleantech innovatie en ben je benieuwd wat gemeente Rotterdam voor jou kan doen?