Samen maken we de stad: Anouk Vos

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het is belangrijk om bij te dragen aan de stad waarin je werkt’

Rotterdam zit vol inspirerende ondernemers. Zit het ondernemen hen in het bloed? Hoe gaan zij om met de veranderende economie en wat voor kansen biedt Rotterdam hen? In deze nieuwe interviewreeks stellen wij iedere maand acht vragen aan een ondernemer. De volgende in de reeks 'Samen maken we de Stad' is Anouk Vos, medeoprichter van Revnext.

1. Wat voor onderneming heb je?
“Revnext is een strategisch adviesbureau voor hightech-vraagstukken. We adviseren het topmanagement van overheden, beursgenoteerde bedrijven en NGO’s op het gebied van hightech-innovatie, koersbepaling en prestatieverbetering. Het bedrijf bestaat uit experts in cyber security, forensics, transport & logistics en clean tech. Opdrachtgevers van Revnext zijn onder meer afkomstig uit de vitale infrastructuur, rijksoverheid, en IT-sector.”

2. Zit het ondernemen je in het bloed?
“Toen ik in 2017 werd verkozen als Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar in de categorie Aanstormend Talent, kreeg ik dezelfde vraag. Ik kom niet uit een familie van ondernemers en kom oorspronkelijk niet uit Rotterdam. Kennelijk is ondernemen toch iets wat Rotterdammers doen als ze hier eenmaal wonen en werken.”

3. Hoe ga je om met de veranderende economie?
“Revnext besteedt een groot deel van de tijd en winst aan social return-projecten. Zo heb ik de Rotterdamse Cyberworkplace mede kunnen oprichten. In deze werkplaats worden jonge hackers, schoolverlaters en gamers opgeleid tot cyber security-specialisten om zo de wereld een stukje digitaal veiliger te maken. Ik geloof dat de tijden van traditionele consultancy, waarin je enkel adviseert, voorbij zijn. Het is van groot belang zelf met je voeten in de modder te blijven staan en actief bij te dragen aan de stad waarin je onderneemt.”

4. Hoe bereid je je voor op de toekomst?
“We werken aan vraagstukken op het gebied van cyber security, online gamification en elektrisch/autonoom rijden. Daarnaast is het natuurlijk de jeugd die de toekomst heeft. We doen daarom veel aan de ontwikkeling van jong talent. We geven gastlessen, bieden meeloopstages en hebben ons zelfs ingezet voor het realiseren van een nieuwe opleiding. In samenwerking met het Techniekcollege Rotterdam en de Cyberworkplace is afgelopen maart de pilotopleiding “CSI-010” van start gegaan, een Digital Forensics-opleiding op MBO-niveau.”

5. Wie of wat inspireert jou?
“Sinds de opening van de Rotterdamse Cyberworkplace in 2017 ben ik met veel talentvolle jongeren in contact gekomen. Zij doen bijvoorbeeld onderzoek naar de veiligheid van aan internet verbonden producten, leren programmeren en zelfs digitaal rechercheren. Op dit moment bouwt een groep jongeren een cyber escaperoom om ook burgers die niets van het internet snappen uit te leggen hoe zij zich tegen cybercriminelen kunnen beschermen. De jongeren doen heel belangrijk maatschappelijk werk en dit talent wordt steeds meer gezien. Zo stromen zij steeds vaker uit naar mooie stageplekken en banen. Ik ben zo trots op ze!”

6. Wat voor kansen geeft Rotterdam jou?
“Goede en betaalbare vestigingslocatie, een sterk zakelijk netwerk, en geen bullshit. Dat in Rotterdam het geld verdiend wordt blijft voor mij symbool staan voor een veerkrachtige stad.”

7. Waar ben je het meest trots op?
“Dat we met Revnext drie jaar bestaan en een sterk merk met mooie klanten kunnen neerzetten. Dat we echt iets doen voor Rotterdam en bijdragen aan een mooie toekomst voor jong techtalent.”
8. Heb je tips voor ondernemers?
“Een goed idee is niet voldoende om een succesvol bedrijf neer te zetten; de glans komt van het
poetsen, niet van het ertegenaan lullen.  Verzamel goede mensen om je heen en trek je niks aan van wat conventioneel is. Wees niet bang om risico’s te nemen.”

Naam: Anouk Vos                   
Leeftijd: 35
Bedrijf: Revnext
Ondernemer sinds: 2016
Vestigingsplek: Rotterdam