Rotterdam Unlocked creëert zakelijke kansen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Singapore, Italië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Estland, Tsjechische Republiek. Meer dan 20 nationaliteiten kwamen naar Rotterdam voor het 3-daags evenement Rotterdam Unlocked.

Tijdens Rotterdam Unlocked ontstaan waardevolle zakelijke kansen voor de startups. Het helpt ook de bedrijven die een case hebben ingebracht mogelijke oplossingen te vinden voor hun problemen. Daarnaast heeft het opstart ecosysteem in Rotterdam veel baat bij deze samenwerkingen, doordat het talent naar de stad trekt.

De uitdagingen van Rotterdam Unlocked gaan over een diversiteit aan gebieden en markten. Uiteindelijk kunnen 6 startups aan de slag met een pilot bij Robeco, KPN, Strukton en de gemeente Rotterdam.

Pilotprojecten bij verschillende branches

De eerste pilot kwam van de gemeente Rotterdam. De gemeente wil de burgertevredenheid verbeteren door haar callcenters beter en efficiënter te laten functioneren. Knowingo en Embot sloten het beste aan bij de vraag van Rotterdam. De gemeente gaat nu verder deze twee startups om te werken aan de pilot.

Knowingo is een leerplatform en mobiele app die gebruik maakt van gamification en kunstmatige intelligentie om kennis en leerproblemen op te lossen in de samenleving van vandaag. Embot stelt bedrijven in staat om hun klantenservice te automatiseren en te verbeteren door middel van kunstmatige intelligentie (robots): met chatbots en stem assistentie.

KPN wilde een manier vinden om geautomatiseerde en aangesloten autorijden naar de markt te brengen. De technologie ontwikkeld door Roboauto sluit hier goed op aan. Ze hebben de eerste zelfrijdende auto gemaakt in de Tsjechische Republiek, die op afstand kan worden gecontroleerd. Hierdoor is er meer controle en een soepelere overgang naar het geautomatiseerde rijden.

Strukton zoekt naar een mogelijkheid om het energieverbruik te verminderen in hun gebouwen. De oplossing die ze kozen is de door Kindow ontwikkelde automatische zonlicht gevoelige zonnewering.

Robeco daagde startups uit om investeringen leuk te maken. Bankify en Gamification Nation waren de uitverkorenen. Bankify ontwikkeld de next-generation gebruikerservaring voor persoonlijke financiële oplossingen en Gamification Nation is gespecialiseerd in het aanbieden van gamification designoplossingen.

Vervolg ontwikkelingen

In de komende 3 tot 6 maanden zullen de pilots worden ontwikkeld. Hopelijk zal dit het begin zijn van succesvolle samenwerking tussen de geselecteerde startups en de bedrijven.