REKO verdrievoudigt capaciteit

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdams recyclingbedrijf breidt flink uit

Rotterdams recyclebedrijf Reko bouwt, naast zijn huidige fabriek, een tweede installatie waarmee de recyclingcapaciteit van asfalt en dakleer wordt verdrievoudigd. Dit betekent een versterking van het recyclingcluster in Rotterdam, 20 extra banen en bovenal de productie van schone energie en de levering van warmte aan het Rotterdamse warmtenetwerk. 

Een aanwinst voor Rotterdam

Vanuit de economische stimuleringsaanpak cleantech heeft de gemeente dit private initiatief in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs actief gefaciliteerd. Vanuit cleantech is Reko geadviseerd over financieringsopties en is ondersteuning geleverd bij de aansluiting op het warmtenet.

Nieuwe duurzame bron van energie

Reko wordt met deze uitbreiding een grote nieuwe toeleverancier van duurzame energie. Bij recycling van de reststoffen produceert het bedrijf veel stoom. Dit is op drie manieren te gebruiken:

  1. Grondstof voor omliggende industriële bedrijven (stoomnetwerk);
  2. Heet water voor de levering van warmte in het warmtenetwerk van Rotterdam en
  3. Duurzame elektriciteit.

Grootste verwerkingscapaciteit ter wereld voor asfalt en dakleer

De huidige verwerkingscapaciteit is 600.000 ton. Met een investering van € 125 miljoen kan de nieuwe installatie 1,2 miljoen ton restafval verwerken tot nieuwe grondstoffen, elektriciteit en warmte. Met de twee installaties samen heeft het bedrijf de grootste capaciteit ter wereld voor de recycling van deze specifieke afvalstroom. Volgens de planning is de tweede fabriek in 2020 gereed.