Microfinancierder Qredits opent pand in Rotterdam

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Microfinancierder Qredits heeft in de Veerhaven een vestiging geopend. Burgemeester Aboutaleb, die de openingshandeling verrichtte, spreekt van een aanwinst voor de stad.

Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf met kredieten tot 250.000 euro. Ook biedt de kredietvestrekker ondernemerstools, onderwijs en coaching aan. Dit gebeurt door de inzet van 600 ondernemerscoaches.

Aanwinst voor de stad

Burgemeester Aboutaleb spreekt van een aanwinst voor de stad. ‘Veel kleinbedrijven vinden bij Qredits het krediet dat ze op geen andere manier kunnen krijgen. Gelukkig, want we hebben die kleinbedrijven hard nodig. Voor de werkgelegenheid: meer dan de helft van de banen uit het bedrijfsleven komt van het kleinbedrijf. Maar ook voor de leefbaarheid van onze wijken. Van mooie MKB-zaken knapt de wijk enorm op. Bovendien zijn vakmensen, mensen die een ambacht beheersen, goud waard.’

Inloopspreekuur op donderdagochtend

Qredits is geen bank, maar een stichting zonder winstoogmerk. Doel is om (startende) ondernemers winst te laten maken: ieder goed plan verdient een goede financiering, ongeacht de bankrekening of achtergrond, meent operationeel directeur Roy Spit. ‘Ook al hebben we bij Qredits een gezonde drive om te groeien. Uiteindelijk gaat het om het verhaal, om de mens achter de cijfers. Door het aantal bedrijfsadviseurs dat groeit, waren we op zoek naar een nieuw kantoor in de regio. Deze locatie aan de Veerkade 2 is prachtig.’

Al veel Rotterdamse ondernemers geholpen

In de regio Rotterdam verstrekte de Qredits aan meer dan duizend ondernemers een krediet. Van horecazaken tot of de kapper op de hoek. Dit alles draagt bij aan de visie om ondernemerschap te bevorderen, landelijk, maar dus ook in Rotterdam. Qredits en de gemeente Rotterdam zijn al gezamenlijk partner binnen het Ondernemersplein Rotterdam.

Trainen en coachen van statushouders

Qredits was ook betrokken bij de training en coaching van statushouders en migranten met een taalachterstand. Via het EigenBaas project voor statushouders hebben ervaren coaches hebben de kandidaten geholpen met het schrijven van een ondernemersplan, maar ook door hen letterlijk de weg te wijzen in de samenleving, de mores van het zakendoen bij te brengen en te helpen met de zoektocht naar een pand. Inmiddels zijn een tiental ondernemers gestart met hun eigen bedrijf.