PortXL verkozen tot beste accelerator

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Zo blijkt na onderzoek door Emerce 100 magazine.

Emerce, een online platform voor digitale marketing en online media, heeft 759 organisaties – twintig procent meer dan vorig jaar – in hun eigen sectoren beoordeeld op knowhow, prijs, betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Daarvoor werd een grondig imago-onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. PortXL behaalde een score van 5,5 van de maximale 7 sterren.

Voor PortXL is deze erkenning een extra stimulans om door te gaan. “De eerste Port & Maritime accelerator zit ook nu niet stil”, zegt directeur Carolien Sandee PortXL. “Het 2019 programma is al goed op gang, start-ups en scale-ups uit de hele wereld volgen trainingssessies, verzorgen roadshows en krijgen begeleiding van mentoren uit het bedrijfsleven. Kortom, het bruist bij PortXL van de activiteiten.” Zes start-ups en elf scale-ups zullen hun voortgang en eindresultaten presenteren tijdens het afsluitende Shakedown-evenement op 20 juni in Rotterdam.

Mentorschap en bedrijfsleven centraal

PortXL is ‘s werelds eerste Maritime Port Accelerator en uniek in zijn soort. Het doel van PortXL is het versnellen van innovatieve start-ups in havenregio’s wereldwijd. Het zwaartepunt van zit hem in het 3 maanden durende programma. Daarin worden start-ups en scale-ups begeleid bij het ontwikkelen van hun product en de groei van hun bedrijf. Dat gebeurt met een intensief programma, waarbij mentorschap van het bedrijfsleven centraal staat.