CO2-congres: van afvalstof naar voedingsbron

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hoe verander je CO2 van afvalproduct in grondstof? Over die en andere vragen ging het maandag 4 november tijdens het CO2 Smart Use-congres op de RDM Campus bij Heijplaat. Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) verricht de opening.

Volgens Bonte biedt het CO2-congres een interessante kijk op innovatieve CO2-technologieën. “De Rotterdamse regio is op dit moment verantwoordelijk voor 20 procent van de Nederlandse CO2-uitstoot. Het hergebruiken van CO2 is binnenkort hopelijk net zo vanzelfsprekend als het recyclen van papier of glas. De vraag is niet meer óf het gaat gebeuren, maar wanneer.”

Afvangen, opslaan en transformeren

Zo zijn er plannen om een groot deel van de CO2-uitstoot van de industrie af te vangen en op te slaan in lege gasvelden onder de Noordzee. Maar er is meer mogelijk: CO2 kunnen we ook benutten bij de productie van waardevolle chemicaliën en brandstoffen. Zo ondersteunt de gemeente de scale-up Photanol, een jong bedrijf dat met cyanobacteriën CO2 omzet in (hoogwaardige) vetzuren. Dat doet gemeente Rotterdam via het investeringsfonds Icos. http://www.icoscapital.com/

Innovatie

Rotterdam is bezig zijn CO2-uitstoot te reduceren. Technologische innovatie op CO2-gebied juicht Rotterdam dan ook van harte toe. En helemaal als het halen van klimaatdoelstellingen hand in hand kan gaan met het ontwikkelen van bedrijvigheid. Dat komt de Rotterdamse regio weer ten goede.