Foto: gemeente Rotterdam

Cleantech Summit 2017: ‘… just business’

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enkele honderden gesprekken, talloze veelbelovende nieuwe contacten en vele tientallen vervolgafspraken. De Cleantech Summit 2017 heeft bedrijven en investeerders bij elkaar gebracht die elkaar tot nu toe niet wisten te vinden.

“Rotterdam is een uitstekende broedplaats voor start-ups en scale-ups”, stelt wethouder Adriaan Visser (o.a. haven) in zijn openingstoespraak. Rotterdam kiest bewust voor lagere aantallen matches van hoge kwaliteit, en dat geeft resultaat. “Ruim 30 procent van deelnemers aan de Cleantech Summit weten fondsen te werven.”

'Niet slecht voor een dagje werk’

Innovator Anita Bradshaw (Green Sea Guard) is een bekende in het cleantech-cluster. Toch heeft de summit haar veel opgeleverd: “Ik ben tevreden. Het is goed om de tijd te hebben écht met mensen te praten. Niet alleen om bij te blijven, het levert ook echt iets op. Ik verwacht zo’n tien vervolggesprekken te kunnen plannen die ons verder helpen. Niet slecht voor een  dagje werk…”

Intensievere inzet

Ontwikkelmanager Miranda Janse wil deze lijn voortzetten: “In Rotterdam zullen we de komende jaren nóg intensiever aandacht besteden aan het bij elkaar brengen van innovators en corporates. Dat is al jaren een kracht en die kracht biedt hoe langer hoe meer toegevoegde waarde.” Al vroeg in 2018 zullen de eerste evenementen plaatsvinden.

Dat dit veel partijen zal interesseren, blijkt ook uit de woorden van een bezoeker bij vertrek: “This was one of the best summits by far. No bullshit, just business!” Waarvan akte.