Foto: AIR/LE

Meld je aan voor het Stadmakerscongres!

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op vrijdag 8 november 2019 organiseert AIR opnieuw dé Rotterdamse werkplaats en denkruimte van het stadmaken in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg.

Graag herinneren we je eraan dat de inschrijving voor de zesde editie van het Stadmakerscongres is geopend. Ruim 900 stadmakers gingen je al voor, wees van harte welkom en schrijf je in om deel te nemen.


PROGRAMMA
Iedereen die zich betrokken voelt bij de stad kan vanuit eigen deskundigheid, nieuwsgierigheid en ambitie bijdragen aan haar ontwikkeling. Vanuit die overtuiging werkt AIR voor het zesde jaar met vele partners en initiatiefnemers aan een breed en gevarieerd programma voor SMC19.

 

Opening
Het congres opent in de ochtend met de uitreiking van de elfde Van der Leeuwprijs, een gesprek met wethouder Bas Kurvers over de groei van Rotterdam en een lezing van Hermineke van Bockxmeer, concerndirecteur Stadsontwikkeling Rotterdam.
 

Lezingen, workshops, games en tours
Na de opening zijn er diverse tours, workshops en lezingen waaraan je kan deelnemen. Het programma omvat onder meer: de Mobility Challenge Hoogkwartier en andere innovatieve ‘Next City’-praktijken; een lezing van architect Francine Houben over het door haar geïnitieerde onderzoek naar een samenhangend perspectief voor stadsdeel Zuid;  Social Impact by Design in BoTu; de presentatie van het boek ‘Buurten, Samen Bouwen’; een uitwisseling tussen ‘second cities’ Aarhus (Denemarken) en Rotterdam; meedenken over circulaire bouwhubs met BlueCity, Keilewerf en Buurman; op zoek naar het verband tussen de compacte stad, mobiliteitsknopen en de transformatie van onder andere Hart van Zuid, Alexanderknoop en Feyenoord City. En nog veel meer!

 

Afsluiting
Het programma sluit af met een reflectie op Rotterdamse uitdagingen door Alexander D’Hooghe, de Guest Urban Critic van dit jaar op SMC19. De heer D’Hooghe, een Belgische architect en hoogleraar, heeft zich bewezen in het vlottrekken van grote projecten die zijn vastgelopen, zoals de Oosterweelverbinding in Antwerpen. Eerder dit jaar riep de gemeente Amsterdam zijn hulp in om de impasse rond een oeververbinding te doorbreken.
 

Bekijk het totale programma op stadmakerscongres.nl

 

AANMELDEN

Deelname is gratis en voor aanvang van het programma staat er een kop koffie klaar. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Het lunchpakket is vooraf te bestellen voor 15 euro p.p. Dit kan tot uiterlijk 3 november direct bij inschrijving via onderstaande link.

 

TOURS, GAMES EN WORKSHOPS OP INSCHRIJVING

Het #SMC19 programma dat je wilt volgen, kun je zelf samenstellen. Voor de tours, games en workshop is vooraf inschrijven van belang omdat het aantal plaatsen beperkt is. Schrijf je dus nu in, vol is vol. Inschrijven kan via deze link.

Graag tot 8 november op #SMC19!