Betreed de Amerikaanse Life Sciences markt met Holland-US Bridge programma

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra lanceerde dinsdag 30 januari het Holland-US Bridge (HUB) programma in de Rotterdam Science Tower. Het programma is bedoeld voor Zuid-Hollandse, en dus ook Rotterdamse, bedrijven die met hun medische innovaties de Amerikaanse markt willen veroveren. Bedrijven die voet willen krijgen aan Amerikaanse grond kunnen zich aanmelden.

De reputatie van Nederland op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in de life sciences is ijzersterk. De innovatiekracht is groot en er is een goede samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap. De stap naar wereldwijd succes blijkt echter lastig, bijvoorbeeld vanwege het gebrek aan een financieel en commercieel netwerk. Reden voor de provincie om Zuid-Hollandse bedrijven te helpen met internationale groei. De provincie investeert 300.000 euro in een programma dat dit netwerk biedt. Uitgangspunt is dat bedrijven die deelnemen met dezelfde kansen als hun Amerikaanse collega’s de wereldmarkt kunnen betreden. Ook de Gemeente Rotterdam draagt bij. De medisch wetenschappelijke sector is hier goed vertegenwoordigd met onder andere (de vele spin-offs van) het Erasmus MC.

Bewezen succesvol

Het HUB-programma, uitgevoerd door Whale Bay & Co vanuit het CIC in Rotterdam, heeft zijn succes al bewezen in Duitsland. Door het programma zijn 12 Duitse bedrijven succesvol in Amerika en kon de sector rekenen op 180 miljoen euro groeikapitaal. Zuid-Holland is nu de eerste Nederlandse regio die met het programma gaat werken.

Deelnemen

Is jouw start-up of scale-up actief in Life Sciences? En bestaat het bedrijf niet langer dan 10 jaar? Ontdek dan op http://www.hollandusbridge.com/ of deelname aan Holland-US Bridge iets is voor jouw bedrijf. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich via de contactgegevens op de website melden.